Трамп на рік подовжив санкції проти Ірану

Трамп на рік подовжив санкції проти Ірану

Розпорядження президента США не стосується санкцій, знятих з Ірану раніше в рамках «ядерної угоди»

Президент США Дональд Трамп на рік подовжив санкції проти Ірану. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Білого дому.

«Дії і політика уряду Ірану, включно з розробкою балістичних ракет, підтримку тероризму в світі і порушення прав людини, продовжують представляти надзвичайну для загрозу національній безпеці, зовнішньої політики і економіки США», - йдеться в заяві.

Розпорядження Трампа не стосується санкцій, знятих з Ірану раніше в рамках «ядерної угоди». Президент США зазначив, що в силі залишаються лише обмеження, «не пов'язані з ядерною зброєю Ірану». У січні Трамп заявив, що згоден продовжити термін дії угоди про ядерну зброю Ірану на 4 місяці і що за цей термін він повинен бути переглянутий. Президент зазначав, що в наступний раз, якщо умови угоди не будуть змінені, вын вийде з неї і відновить повний режим санкцій щодо Тегерана.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, коментуючи ці слова, назвав їх «відчайдушною спробою підірвати усталене багатостороння угода». У російському МЗС зазначили, що заяви Трампа не містять «ніяких запрошень до Ірану вступити в діалог» і являють собою «ультиматум».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: