Трамп розглядав можливість розірвати союз США із Японією

Трамп розглядав можливість розірвати союз США із Японією

Главі Білого дому не подобається нерівноправний характер угоди із Японією

Президент США вивчав питання можливості розірвання союзної угоди між США і Японією. Дональду Трампу не подобається односторонній характер угоди – США в випадку необхідності мають обороняти Японію. В той же час японці не зобов’язані надавати допомогу американцям в випадку атаки на США.

Про це пише видання Bloomberg.

Американське законодавство чітко не регулює питання щодо виходу із угод, які ратифікував Конгрес – в 2002 році Джордж Буш-молодший вивів США із угоди про протиракетну оборону без згоди американських законодавців.

Відмова США від союзу із Японією може спонукати останню на отримання власної ядерної зброї для стримування КНР і КНДР. Також такий гіпотетичний крок означав би посилення впливу Пекіну в регіоні.

Саме американська військова присутність США в Японії допомагає підтримувати стабільність в східній Азії і зрівноважувати зростаючий вплив КНР.

Нагадаємо, в японській Осаці 28-29 червня має відбутися саміт G20.

Президент США Дональд Трамп планує зустрітися в Осаці з російським президентом Володимиром Путіним, щоб обговорити низку питань регіональної безпеки, у тому числі ситуацію в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: