Трамп виступив із заявою щодо нових санкцій проти Росії

Трамп виступив із заявою щодо нових санкцій проти Росії
Президент США Дональд Трамп

Трамп висловив бажання покращити діалог з європейськими країнами, які раніше не підтримали російські санкції щодо енергетичних обмежень РФ, передбачених законодавством

Президент США Дональд Трамп закликав Конгрес утриматися від використання закону про нові санкції проти РФ на шкоду спільним зусиллям США та ЄС врегулювати конфлікт в Україні

Про це йдеться в заяві Трампа з нагоди підписання відповідного закону, текст якої розміщено на сайті Білого дому.

«Моя Адміністрація особливо сподівається, що Конгрес утримається від використання цього недосконалого закону, щоб унеможливити нашу важливу роботу з європейськими союзниками щодо врегулювання конфлікту в Україні», - наголошується в заяві.

Також, за його словами, цей закон не має використовуватись для перешкоджання зусиль адміністрації президента США усунути будь-які непередбачені наслідки для американського бізнесу та союзників.

Як відомо, сьогодні, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Напередодні офіційний представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що Трамп поки не підписав законопроект щодо санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Раніше палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Президент США Дональд Трамп збирається підписати законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

Віце-президент США Майк Пенс повідомив у Twitter, що Трамп незабаром підпише закон про посилення санкцій щодо Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: