Трамп заявив, що глава Пентагону йде на пенсію

Трамп заявив, що глава Пентагону йде на пенсію
Дональд Трамп та Джеймс Меттіс

Глава Білого дому поінформував, що ім'я нового міністра оборони США буде оголошено незабаром

Президент США Дональд Трамп заявив, що глава Пентагону Джеймс Меттіс завершить свої повноваження наприкінці лютого 2019 року.

Про це глава Трамп написав у Twitter.

«Генерал Джим Меттіс піде на пенсію з почестями наприкінці лютого, після його служби в якості міністра оборони в моїй адміністрації протягом останніх двох років. За час перебування Джима на посаді було досягнуто колосального прогресу, особливо щодо придбання нової бойової техніки», - зазначив глава Білого дому.

Він також подякував за зусилля нинішнього глави Пентагону в реалізації ініціативи США щодо «справедливого» розподілу внесків серед союзників по НАТО.

«Генерал Меттіс дуже допоміг мені в тому, щоб союзники та інші країни сплачували свою частку військових зобов'язань», - додав президент.

Водночас, глава Білого дому поінформував, що ім'я нового міністра оборони США буде оголошено незабаром.

Нагадаємо, у жовтні Трамп натякнув на відставку міністра оборони США.

У вересні 2018 року New York Times писала, що президент США не задоволений міністром оборони і «втомився від невигідних порівнянь з ним, як з більш зрілим чоловіком«. Відставка Меттіса обговорювалася на фоні чуток про те, що Трамп збирається оновити свою адміністрацію перед виборами в листопаді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: