Три заводи Фірташа відновлюють роботу після тривалого простою

Три заводи Фірташа відновлюють роботу після тривалого простою
Підприємство «Черкаський Азот»

Запуску підприємств посприяло введення антидемпінгових мит на російські азотні добрива - карбамід і КАС

Підприємства «Черкаський Азот», «Рівнеазот» і «Сєверодонецький Азот», що входять до групи Ostchem Дмитра Фірташа, відновлюють виробництво добрив після більш ніж тримісячного простою.

Про це повідомила прес-служба Group DF.

Як повідомляється, «Черкаський Азот» вже почав пускові операції і до 20 червня планує вивести на 100% потужності роботу трьох основних цехів - цеху карбаміду, аміачної селітри і карбамідо-аміачної селітри . На «Рівнеазоті» і «Сєверодонецькому Азоті» починають підготовку до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідних для запуску виробництва.

«Робота всіх хімічних заводів холдингу буде в першу чергу спрямована на задоволення попиту українських аграріїв. За нашими оцінками, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної складає близько 1,2 млн тонн азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності «Черкаського Азоту», «Рівнеазоту» і «Сєверодонецького Азоту» складають близько 350 тис. тонн добрив/місяць, чого повністю достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної 2017 року», - йдеться в повідомленні.

У Group DF відзначають, що запуску підприємств посприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі антидемпінгових мит на російські азотні добрива - карбамід і КАС.

Нагадаємо, у травня з’явилася інформація, що Фірташ може отримати повну монополію на ринку добрив в Україні.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що в результаті рішень Мінекономрозвитку і Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 13 лютого 2017 року про призупинення введення антидемпінгових мит щодо мінеральних добрив з Російської Федерації, компанії з РФ отримали безпрецедентний доступ на український ринок.

На думку експертів, своїми діями Кабмін фактично допустив створення російської монополії в Україні. ЗМІ писали, що через неможливість конкурувати з російським демпінгом у березні 2017 року в розпал підготовки до посівної кампанії вперше в історії України зупинилися найбільші хімічні підприємства України. Зокрема, заводи «Рівнеазот» і «Черкаський Азот».

Наприкінці травня Генпрокуратура також почала розслідувати передачу газових систем Фірташу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: