Турчинов назвав тих, хто має відповісти за вибухи на військових складах

Турчинов назвав тих, хто має відповісти за вибухи на військових складах

Турчинов хоче, щоб за вибухи на складах відповіли найвищі посадовці Генштабу ЗСУ

За ситуацію на військових складах в Калинівці Вінницької області повинні відповідати найвищі високопосадовці, включно з керівництвом Генштабу Збройних сил України. Про це сьогодні під час брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«Це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі, тих, хто відповідає за оборону нашої країни. Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому постає питання щодо якості захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати найвищі посадовці, ті які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки», - заявив він. 

Як повідомлялося, головний військовий прокуор Анатолій Матіос спростував інформацію про диверсійні групи у Калинівці.

Як стало відомо «Главкому», у квітні цього року начальника арсеналу в Калинівці Ігора Малежика судили за фіктивну закупівлю протипожежного обладнання.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: