Туреччина випробувала власну авіабомбу MK-84

Туреччина випробувала власну авіабомбу MK-84
Авіабомба вагою в тонну подолала швидкість звуку і пробила бетонну ціль товщиною в один метр
Скріншот: aa.com.tr

У процесі випробувань авіабомбу розігнали до швидкості 1850 км на годину

Туреччина випробувала на базі HABRAS у провінції Конья авіабомбу вітчизняного виробництва. За діями військових спостерігав міністр промисловості і технологій країни Мустафа Варанк. Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Туреччина успішно випробувала бомбу на першій у світі надзвуковій доріжці. Авіабомба вагою в одну тонну подолала швидкість звуку і пробила бетонну ціль товщиною в один метр, укріплену сталевими арматурами», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у міністерстві промисловості і технологій Туреччини, у процесі випробувань авіабомбу розігнали до швидкості 1850 км на годину. Також зазначено, що раніше в цій країні випробували мініатюрну проникаючу боєголовку для бомби вагою 113 кг.

База HABRAS побудована за ініціативи ради Туреччини із науково-технічних досліджень (TÜBİTAK). Вона призначена для випробувань збройових систем вітчизняного виробництва на етапі розробок, боєприпасів перед запуском в серійне виробництво, а також тестування закуплених за кордоном систем озброєння.

Раніше у Туреччині успішно випробували перші балістичні ракети вітчизняної розробки Gokdogan (ракета малого і середнього радіуса дії) і Bozdogan (вражає цілі на великих відстанях) на військовому полігоні в Синопі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: