Палестина у січні подасть заявку на повноправне членство в ООН

Палестина у січні подасть заявку на повноправне членство в ООН
Палестинці потребуватимуть підтримки принаймні дев'яти з 15 держав-членів Ради Безпеки ООН 

Палестина хоче підвищення статусу від держави-спостерігача до повноцінної держави-члена ООН

Палестинський міністр закордонних справ Ріяд аль-Малікі заявив, що Палестина подасть заявку на отримання повноправного членства в ООН у січні наступного року.

Про це повідомляє PressTV.

«Малікі заявив, що подасть заявку за наказом президента Палестини Махмуда Аббаса, на підвищення статусу Палестини від держави-спостерігача до повноцінної держави-члена (ООН - ред.) до Ради Безпеки ООН під час візиту до Нью-Йорка наступного місяця», - йдеться у повідомленні.

Палестинці потребуватимуть підтримки принаймні дев'яти з 15 держав-членів Ради Безпеки ООН для затвердження повного членства в організації.

Малікі також зазначив, що вимагатиме виконання Резолюції № 2334 Ради Безпеки ООН та проситиме Міжнародний кримінальний суд розпочати офіційне розслідування щодо будівництва ізраїльських поселень.

Як відомо, раніше Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 2334, яка закликає Ізраїль негайно та повністю припинити будівництво всіх поселень на палестинській території.

До слова, у вересні Палестина подала до Міжнародного суду ООН позов проти США у зв'язку з перенесенням американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: