У БПП вину за вчорашній штурм Жовтневого палацу переклали на... Тимошенко

У БПП вину за вчорашній штурм Жовтневого палацу переклали на... Тимошенко
Артур Герасимов

Герасимов: Саакашвілі забрехався

Спроба прибічників Міхеїла Саакашвілі штурмувати Жовтневий палац  - це не мирний протест, а чітко спланована силова акція з метою спровокувати правоохоронні органи до силових дій - навіть життя дітей ставилось під загрозу. Про це під час Погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов.

«Поліцейські, серед яких були і ветерани АТО, проявили справжню мужність і витримку. Постріли так і не прозвучали, до чого, я впевнений, їх намагалися спровокувати. Чи не про таку провокацію йшлося на записах, коли помічник корумпованого олігарха Сергія Курченка і поплічник Саакашвілі говорили по телефону? І те, що Саакашвілі забрехався у своїх коментарях, це беззаперечно засвідчує», - зазначив він.

Нардеп уточнив, що Саакашвілі особисто зі сцени закликав до штурму Жовтневого палацу. «Пізніше він сказав, що не знав, що у палаці проходить дитячий концерт, хоча величезні афіши про цей концерт розвішані по всьому центру Києва. Коли штурм не вдався, він сказав, що не закликав людей до штурму», - наголосив Герасимов.

Парламентар також звернувся до тих нардепів, які збирались брати на поруки Саакашвілі: Юлії Тимошенко, Павла Дерев’янка та інших. «Згідно закону, той, хто бере на поруки, несе повну відповідальність за дії того, за кого ручається. Тому ви так само винні у загрозі життю дітей, які перебували у Палаці», - підкреслив він.

Герасимов також висловив вимогу до Саакашвілі «особисто вибачитися за образи, нанесені ветерану АТО правоохоронцю Герману Приступі».

Нагадаємо, увечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб».

Водночас Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу. 

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прибічниками Саакашвілі.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «Жовтневий» переворот Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: