Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу

Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу

Саакашвілі пояснив, що сталося під Жовтневим палацом

Лідер «Руху нових сил», екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі відмежувався від спроб учасників «Маршу за імпічмент» захопити Жовтневий палац у Києві. Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу ZiK.

За його словами, йому повідомили про можливість взяти в оренду кімнату будівлі.

«Нам сказали, що там можна зняти кімнату і зробити там штаб, в першу чергу, для дружин захоплених поліцією ветеранів (АТО – ред.). Це Гал (колишній командир батальйону «Донбас» Анатолій Виногродський – ред.), всі інші ... Коли ми прийшли, замість адміністрації, яка там повинна була нас зустріти, там нас зустріла озброєна до зубів Національна гвардія, у величезних кількостях, тобто це спеціально готувалося ... з газом, з кийками і вони спровокували зіткнення. Як тільки почалися зіткнення, я закликав людей відійти. Я засуджую будь-які насильницькі дії, я засуджую будь-які спроби, захопити будь-які будівлі, адміністративні чи неадміністративні. Прийшло повідомлення, що там можна було б зробити тимчасовий штаб ... від наших депутатів, які там розмовляли», - сказавши він.

«Я категорично відмежовуюсь від будь-яких спроб силових сценаріїв. Мій сценарій тільки мирний », - підкреслив Саакашвілі.

Нагадаємо, ввечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб». У цей момент у палаці мав відбутися концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера. Не зважаючи на ситуацію надворі, він почався, проте частина глядачів покинула глядацьку залу.

Під головним входом до палацу відбулося декілька сутичок, також лунали вибухи.

Сьогодні у Києві проходив черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка. Потім учасники рушили на Майдан Незалежності, де було встановлено сцена, з якої політики і громадські діячі виголошували промови.

Посли Великої Британії та Канади засудили спробу захоплення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: