У Генпрокуратурі презентували Єдиний реєстр декларацій держслужбовців

У Генпрокуратурі презентували Єдиний реєстр декларацій держслужбовців

Прокурори удуть змушені, як і всі держані службовці, заповнювати електроні декларації

У вівторок, 12 липня, у Генеральній прокуратурі України відбулась презентація Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та системи електронного декларування за участі генерального прокурора Юрія Луценка, голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак, а також заступниці директора Програми Розвитку ООН в Україні Блерти Чели. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Генеральний прокурор підкреслив, що уже у жовтні, коли будуть подані декларації, можна буде побачити перші результати.
«Я хочу, щоб уже цього року ми мали декілька показових, успішних історій, перших справ, які засвідчать рівність усіх перед законом», - заявив Луценко. «Запевняю, що Генеральна прокуратура із задоволення підхопить виявлені агентством суперечності закону», - додав він.
Наталія Корчак зазначила, що Україна стала на шлях змін. Також вона підкреслила, що не треба боятись системи електронного декларування, це той превентивний інститут, який буде запроваджений з метою виховання засад доброчесності високопосадовців і всіх осіб, які працюють на державній службі, або займають відповідальне або особливо відповідальне становище.
Генеральний прокурор зазначив, що безперечно прокурори будуть змушені, як і всі держані службовці, заповнювати електроні декларації.
«Безумовно прокурор має спочатку показати свою декларацію, а потім наступати на інших», - сказав Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: