Хто впливає на кадрову політику Луценка в Генпрокуратурі. Розслідування

Хто впливає на кадрову політику Луценка в Генпрокуратурі. Розслідування
Фото з відкритих джерел

Перші топ-призначення в Генеральній прокуратурі свідчать про квотний принцип розподілу посад між партіями «БПП» і «Народний фронт»

Президент, партнери по коаліції та оточення самого нового Генпрокурора Юрія Луценка впливають на кадрові призначення у прокуратурі. Перші топ-призначення в Генеральній прокуратурі свідчать про квотний принцип розподілу посад між партіями «БПП» і «Народний фронт», а також про те, що Генпрокурор Юрій Луценко взяв зобов’язання перед іншими політичними силами.

Очоливши ГПУ, колишній лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Луценко призначив депутата від «Народного фронту» Дмитра Сторожука своїм першим заступником. Депутат-«фронтовик» Антон Геращенко в коментарі журналістам не приховував, що такий паритет – прояв коаліційних домовленостей. Друга посада в Генпрокуратурі для Сторожука була головною умовою підтримки «Народним фронтом» кандидатури Луценка під час голосування в парламенті.

Луценко дотримується такого балансу й під час ревізії кадрів на інших рівнях. Так, за даними джерел «Главкому», призначенням Романа Говди на посаду прокурора Києва начебто опікувалися «фронтовики» Сергій Пашинський та Андрій Іванчук. Водночас посада прокурора Київської області дісталася Дмитру Чибісову, якого пропонувало оточення самого Луценка.

Детальніше читайте у статті «Генеральний і його команда. Ким «оновлює» прокуратуру Луценко»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: