У ГПУ заявили, що мають докази винуватості Мартиненка за всіма епізодами

У ГПУ заявили, що мають докази винуватості Мартиненка за всіма епізодами
Микола Мартиненко
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

22 жовтня Шевченківський суд розпочав розгляд «справи Мартиненка» по суті

Слідство зібрало детальні докази за кожним фактом, викладеним в обвинувальному акті щодо екс-голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Миколи Мартиненка.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Роман Симків, який представляє сторону обвинувачення в справі Мартиненка.

На цьому Симків наголосив після завершення засідання Шевченківського районного суду Києва, на якому прокурор зачитував обвинувальний акт щодо Мартиненка і його спільників.

«Ми маємо достатньо доказів: це, зокрема, свідчення представників швейцарського банку, які прибували до Києва для верифікації Мартиненка як клієнта, та навіть документи за підписами самого Мартиненка», – запевнив прокурор.

Симків вважає, що в справі Мартиненка масштаби і обставини злочину не дають підстав для обрання умовного покарання, якщо провина фігурантів справи буде доведена.

Зі свого боку, Микола Мартиненко запевнив, що висунуті йому обвинувачення у привласненні коштів підприємств «Енергоатом» та «СхідГЗК» є надуманими та безпідставними, і захист «чекає дослідження доказів», щоб довести це в суді.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва оголосив перерву в розгляді справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до 29 жовтня.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд столиці 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка. Державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

Як відомо, крім самого екс-нардепа Мартиненка у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями «Нафтогазу України», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «СхідГЗК» та «Ядерного палива».

Раніше повідомлялося, що 1 серпня Апеляційний суд Києва задовольнив звернення екс-депутата Миколи Мартиненка та зобов’язав Шевченківський райсуд Києва почати розгляд по суті справи, в якій фігурує Мартиненко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: