У Гройсмана чекають грошей від МВФ на початку липня

У Гройсмана чекають грошей від МВФ на початку липня

Отримання траншу МВФ пов'язане з прийняттям Верховною Радою 14 законопроектів

Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду третій транш кредиту в обсязі 1,7 мільярда доларів на початку липня. Про це повідомив журналістам перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.
«Я думаю, на початок липня ці кошти будуть отримані Україною», - сказав він.
За словами міністра, уряд та Верховна Рада знаходяться на етапі узгодження першочергових законодавчих ініціатив, які нададуть можливість ефективно співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями, повідомляє УНІАН.
Пізніше прес-служба Мінекономрозвитку повідомила, що отримання траншу МВФ пов'язане з прийняттям Верховною Радою 14 законопроектів. «Для отримання траншу МВФ влітку Україна має завершити домашнє завдання - 14 законопроектів на розгляд Верховної Ради України», - передає прес-служба слова Кубіва.
Нагадаємо, голова місії МВФ, яка працювала в Україні 10-18 травня, Рон ван Руден зазначав, що Україна та Фонд погодили питання та низку заходів, необхідних для завершення другого перегляду програми реформ, схваленої Фондом в березні 2015 року. Як підкреслив керівник місії Рон ван Руден, Україна протягом останнього року досягла значного прогресу у відновленні економічної стабільності.
Офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні 19 травня повідомив, що МВФ має намір надати Україні $1,7 млрд в рамках третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування (EFF).

Україна та МВФ погодили новий текст меморандуму про економічну і фінансову політику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: