У Гройсмана відрапортували, як скорочують кількість держслужбовців

У Гройсмана відрапортували, як скорочують кількість держслужбовців

Понад 20 тисяч осіб втратили статус державного службовця

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко стверджує, що в Україні скорочується кількість держслужбовців. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
За його словами, відбуваються процеси об’єднання та ліквідації державних органів. «Наприклад, найближчим часом має бути ліквідовано Інспекцію сільського господарства, частина функцій якої перейде до Державної служби геодезії, картографії та кадастру. Лише останнім часом ліквідовано Державну виконавчу службу, Державну пенітенціарну службу за лінією Мін’юсту. Ліквідовано як клас районні управління юстиції, а замість них створено Центр правової допомоги населенню. Але це вже не чиновники, а професійні адвокати, завдання яких полягає в тому, щоб допомагати громадянам у наданні правових послуг. Тобто продовжується функціональна дерегуляція органів державної влади», - зазначив Ващенко.
Крім того, за його словами, закон про держслужбу чітко обмежив коло роботи держслужбовців, «і вже сьогодні близько 5 тисяч осіб втратили цей статус та перейшли в статус осіб, які виконують допоміжні функції або функції з обслуговування».
«Також статус держслужбовців втратили працівники навчальних закладів, наукових установ, управління адмінбудинків, капітального будівництва... Загалом сьогодні можна казати про понад 20 тисяч осіб, які не звільнені, але втратили статус державного службовця», - повідомив Ващенко.
Він зазначив, що для багатьох з них це є перевагою, тому що тепер вони не матимуть обмежень, наприклад, щодо суміщення і зможуть десь підробляти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: