У ЄС повідомили, які питання обговорюватимуть з Україною на саміті

У ЄС повідомили, які питання обговорюватимуть з Україною на саміті

Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко

Лідери України і Європейського союзу на саміті 9 липня обговорять реалізацію Угоди про асоціацію, прогрес реформ в Україні та їх підтримку з боку ЄС.

Про це повідомляється на офіційному сайті Ради ЄС.

Очікується, що Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко, а ЄС – голова Ради ЄС Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

За повідомленням, на саміті також обговорюватимуть питання кризи та конфліктів.

«Стосовно тривалої російської агресії та конфліктів на сході України, то саміт підтвердить підтримку ЄС незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Керівники наголосили на необхідності цілковитого виконання мінських угод усіма сторонами, наголошуючи на відповідальності Росії в цьому контексті», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 липня відбудеться саміт Україна-ЄС. Саміт традиційний та регулярний. Головною темою стане виконання угоди про Асоціацію між європейським Союзом та Україною.

«З одного боку на третину збільшується експорт українських товарів до ЄС. З іншого боку далеко не всі виробники в середині України  задоволені Угодою, а також не всі європейці поблажливо ставляться до конкуренції з боку українських виробників», -  розповів виконавчий директор Інституту світової політики під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: