У Канаді повідомили жителям, що треба готуватися до 18-24 місяців пандемії

У Канаді повідомили жителям, що треба готуватися до 18-24 місяців пандемії
фото: reuters

Канадські епідеміологи оприлюднили прогноз щодо пандемії коронавірусу у світі

Якщо Канада продовжить вживати суворих заходів по боротьбі з поширенням вірусу Covid-19, то, за прогнозами епідеміологів провінції Онтаріо, число смертей в регіоні не повинно перевищити 3000-15000 протягом приблизно дворічного терміну дії пандемії. Тобто, канадські вірусологи вважають, що пандемія коронавірусу у світі триватиме 18-24 місяців.

Зазначимо, що влада провінції Онтаріо представила прогнози експертів щодо Covid-19, аби мешканці мали більш чітке уявлення про те, що чекає регіон в найближчі місяці і роки.

Згідно з розробленою провінцією моделі, якщо Онтаріо не вживатиме заходів щодо уповільнення поширення Covid-19, то число летальних випадків протягом двох років в провінції може досягти 100000.

«Те, як протікає ця епідемія, залежить від поведінки населення, власне, від усіх нас», - сказав доктор Пітер Доннеллі, президент і генеральний директор служби громадської охорони здоров'я Онтаріо, додавши, що цифри постійно змінюються і прогнози будуть відповідно коригуватися.

«Ми можемо змінити наслідки для провінції, залишаючись вдома і фізично дистанціюючись», - зазначив він.

За словами експертів, смертність в результаті випадків захворювання за квітень може скласти 1600 осіб, якщо збережеться поточна тенденція, але число смертей може знизитися до 200, якщо в майбутньому будуть прийняті жорсткіші заходи у сфері охорони здоров'я.

Доннеллі сказав, що в «поганий рік» сезонний грип зазвичай призводить до смерті близько 1500 чоловік.

Він сказав, що цифра в 15000 чоловік «цілком логічна і зрозуміла», враховуючи, що Covid-19 має більш високий відсоток смертності, що він є абсолютно новим вірусом, немає противірусного лікування і в даний час немає вакцини.

«Це справді безпрецедентні часи, - сказав Доннеллі. - Коли люди звертаються до історичних аналогій... вони згадують про велику пандемію грипу 1918 року».

З урахуванням нинішніх заходів, і відповідно до моделі, до 30 квітня в провінції Онтаріо може бути зареєстровано до 80 000 випадків захворювання вірусом, але число таких випадків може скоротитися до 12 500, якщо будуть прийняті набагато більш жорсткі заходи для уповільнення поширення вірусу.

На сьогоднішній день в провінції Онтаріо офіційно зареєстровано 3255 випадків захворювання на цей вірус, в тому числі одна тисяча двадцять три випадки одужання і 67 випадків смерті, але дані, опубліковані місцевими підрозділами охорони здоров'я, свідчать про те, що було зареєстровано ще кілька десятків смертей, про які не було повідомлено посадовими особами провінційного охорони здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: