У Києві напівголі «студенти» блокували роботу офісу МВФ (ФОТО)

У Києві напівголі «студенти» блокували роботу офісу МВФ (ФОТО)

Мета акції - змусити Міжнародний валютний фонд відкласти виділення чергового траншу Україні

Сьогодні в центрі Києва до півсотні представників організації «Європейська Рада студентів України» заблокували вхід до українського представництва місії Міжнародного валютного фонду, не пускаючи працівників на свої робочі місця. Про це йдеться в повідомленні студентської організації.

Напівголі учасники акції тримають плакати «Гонтарєва і Янукович - партнери по відмиванню грошей!», «Без повернення мільйонів Януковича - немає кредиту МВФ», «МВФ, не фінансуй корупцію!».

За словами організатора протесту Михайла Мазуренко, мета акції - змусити Міжнародний валютний фонд відкласти виділення чергового траншу, поки керівництво України не доведе до кінця справи проти колишнього президента Януковича.

«У нашій владі немає політичної волі, щоб довести до завершення справи проти Януковича і його спільників. Найгірше, що частина цих спільників - сьогодні при владі. Наприклад, глава НБУ Валерія Гонтарєва. Саме вона допомагала Януковичу і його оточенню відмивати брудні, вкрадені у українського народу гроші. І цьому є неспростовні докази», - заявив активист.

57d92309d92b9-13_03

57d9230a0c49c-12

57d9230ff14ec-11_01

Нагадаємо, «Главком» опублікував документи, які свідчать, що компанія «Інвестиційний Капітал Україна», якою Гонтарева керувала до приходу в НБУ, в листопаді-грудня 2013 брала участь у відмиванні коштів оточення екс-президента Віктора Януковича. Зокрема, Гонтарева допомагала кіпрським компаніям колишнього глави Нацбанку Сергія Арбузова, якого називають «гаманцем Януковича», купити за кошти невідомого походження валютні облігації Міністерства фінансів на загальну суму близько 1,3 млрд доларів. Як вдалося встановити журналістам, гроші були виведені з бюджету України, а потім повернулися в якості приватної іноземної інвестиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: