У Києві стерли революційні графіті на вулиці Грушевського

У Києві стерли революційні графіті на вулиці Грушевського

Графіті протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки

У Києві з будинку по вулиці Грушевського, 4 стерли графіті, які з’явились там у лютому 2014 року під час революційних подій на Євромайдані. Про це, зокрема, повідомила журналіст Тетяна Висоцька.

«Товстосуми-власники магазину Емпоріум на початку вулиці Грушевського тихенько знищили революційні патріотичні графіті, які протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки. Вже не бояться. Вже думають, що можна», - написала вона у Facebook, заявивши про вимогу відновлення графіті.

Ідею про відновлення графіті також висловив директор Українського інститут національної пам'яті Володимир В'ятрович.

«Ми вже звикли, що пам'ять про Майдан заважає деяким політикам - красти, обманювати. Виявилося декому вона заважає заробляти гроші. Тому знищено революційні графіті на Грушевського. Але вони не лише невід'ємний елемент нашої пам'яті про Майдан - вони мають статус пам'ятки місцевого значення. Тому закликаємо усіх об'єднатися для їх відновлення», - написав він у Facebook.

Як пояснив активіст Святослав Батов, відповідно до наказу Міністерства культури від 15 жовтня 2014 року ці графіті були пам’яткою історії «Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року 2014 р. вул. Грушевського, 1,2,3,4».

Знищення графіті викликало обурення в користувачів Facebook.

Автором графіті вважається художник з псевдонімом Sociopath.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: