Омбудсмен оприлюднила фото умов, в яких живуть і працюють засуджені у Коломийській колонії

Омбудсмен оприлюднила фото умов, в яких живуть і працюють засуджені у Коломийській колонії
Перенаселений гуртожиток для засуджених

У деяких житлових приміщеннях колонії спостерігається «перенаселення»

Моніторингова група у складі працівників секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та представників громадськості здійснила візит до Коломийської виправної колонії (№41) з метою вивчення стану дотримання прав осіб, які у ній утримуються.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена, у деяких житлових приміщеннях колонії спостерігається «перенаселення». При цьому керівництво установи по-своєму трактує поняття «норма житлової площі», вираховуючи цю норму із загальної площі гуртожитків, тобто з урахуванням коридорів та інших побутових приміщень. 

«Незважаючи на початок опалювального сезону, майже всі гуртожитки для засуджених та медична частина не опалювалися, внаслідок чого у них не дотримувався температурний режим», – інформує прес-служба омбудсмена.

Моніторинговою групою відвідано також штрафні приміщення, призначені для утримання порушників встановленого режиму, що перебувають у занедбаному стані. В них недостатньо природнього освітлення, а санвузли потребують ремонту. Окремі камери вказаних приміщень нараховують по шість ліжок, хоча за площею вони фактично розраховані на утримання лише трьох осіб.

Керівництвом установи встановлено не передбачену законодавством неофіційну форму доповіді засуджених при зверненні до представників адміністрації.

«В’язні, які залучаються до робіт на виробництві установи, не використовують засоби індивідуального захисту та практично не забезпечуються спецодягом, а також не володіють інформацією про обсяг свого заробітку та відрахувань із нього. У порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України з доходів засуджених утримуються кошти за харчування», – повідомляє прес-служба.

За результатами моніторингового візиту відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення буде спрямовано до Міністерства юстиції України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: