У Коломойського «висунули» свого кандидата у президенти?

У Коломойського «висунули» свого кандидата у президенти?
Андрій Герус

У соцмережі запропонували висунути у президенти екс-члена НКРЕКУ і відомого борця із «Роттердам+»

Юрист Ігоря Коломойського Вікторія Страхова в своєму пості в соціальній мережі Facebook у жартівливій формі запропонувала висунути в президенти екс-члена НКРЕКУ і борця за низькі тарифи на електроенергію для феросплавних заводів Коломойського Андрія Геруса. Це помітило видання «Капітал».

«Проаналізуйте своїх ФБ друзів і оточення, вважаю, що найкращий кандидат в президенти - це Андрій Герус (в цей момент заридав один Ахметов). Нашим бичем завжди були тарифи і для населення і для бізнесу, Андрій у нас невтомний борець з Роттердам +, добре розбирається в енергетиці, яка стосується кожного - так що його сприймуть навіть бабусі. Плюшки - український його рідний, по-англійськи говорить вільно. І треба спробувати, галичан при владі у нас ще не було», - пише колишній корпоративний секретар Приватбанку.

Фахівець з фінансів Вікторія Страхова працювала корпоративним секретарем націоналізованого Приватбанку з січня 2017 року, а до цього з березня 2016 року брала участь в процесі націоналізації банку з боку Нацради реформ. Влітку 2017 року Вікторія «злила» в мережу подробиці націоналізації банку, звинувачуючи президента і главу НБУ Валерію Гонтареву, нагадує «Капітал».Експерти не раз писали, що серію публікацій Вікторії Страховій замовив колишній акціонер Приватбанку Ігор Коломойський, що це нібито допоможе йому в міжнародних судах.

Андрій Герус з 2015 року є виконавчим директором Concorde Capital, яка влітку 2017 брала участь в приватизаційному конкурсі з продажу компанії «Західенерго». Ряд експертів висловили припущення, що «Конкорд Капітал» брав участь в аукціоні в інтересах групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Сам Андрій Герус є послідовним борцем з формулою «Роттердам +». Він не раз заявляв, що формула впливає на тариф для населення, і у вересні 2016 року подав позов до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови КНРЕКУ від 03.03.2016.

Керівник НКРЕКУ Дмитро Вовк стверджує, що «Роттердам +» ніяк не пов'язана з тарифами для населення і впливає виключно на ціну електроенергії для непобутових споживачів і промисловості.

Найвища питома вага ціни електроенергії в собівартості промислової продукції спостерігається у виробництві феросплавів і досягає 50%. Монопольне становище в феросплавній галузі займає група «Приват» Ігоря Коломойського, яка контролює Запорізький і Нікопольський феросплавні заводи, а також основні постачальники сировини - Марганецький і Орджонікідзівський гірничо-збагачувальні комбінати.

Пізніше екс-голова НКРЕКУ відреагував на жартівливу новину про його майбутнє «президентство».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: