У Кремлі не знайшли нічого страшного в публікації військовими скріншота з гри

У Кремлі не знайшли нічого страшного в публікації військовими скріншота з гри

Я б не став перебільшувати значимість цієї помилки - Пєсков

«Нічого страшного» немає в помилці Міноборони, яке опублікувало як доказ співпраці США з терористичною організацією «Ісламська держава» скріншот з гри. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«По-перше, помилки трапляються. Скажімо так, нічого страшного немає, якщо вони своєчасно коригуються. Що і було зроблено Міноборони. Я б не став перебільшувати значимість цієї помилки», - сказав він.

Напередодні Міноборони опублікувало в соцмережах фотографії, які нібито демонструють забезпечення США прикриття боєздатних загонів ІДІЛ «для використання їх в просуванні американських інтересів на Близькому Сході». У підписах до знімках говорилося, що вони були зроблені 9 листопада і на них зображена автомобільна колона бойовиків ІДІЛ, які виходять з Абу-Кемаль в сторону сирійсько-іракського кордону.

Користувач твіттер Еліот Хіггінгс звернув увагу, що одна з фотографій є скріншотом з мобільної гри «AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron». Інші фото були взяті з відео дій ВПС Іраку під Фаллуджі в 2016 році. Після цього Міноборони видалило фотографії зі своїх акаунтів в соцмережах.

Пізніше у відомстві заявили, що перевіряють цивільного співробітника одного з підрозділів, який прикріпив до заяви відомства в соцмережах ці скріншоти.

Слід зазначити, що це не перший раз, коли Міноборони показує «фальшиві знімки». Так, у серіалі «Путін» американського режисера Олівера Стоуна Володимир Путін показав йому відео на смартфоні, на якому нібито знята «робота російської авіації» в Сирії, хоча насправді це запис того, як американський вертоліт «Апач» завдає удар по талібах в Афганістані. Як пояснили в Кремлі, ці кадри Путіну надали в міністерстві оборони Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: