У Міноборони РФ використали кадри з комп’ютерної гри, як свідоцтво співробітництва США та ІДІЛ

У Міноборони РФ використали кадри з комп’ютерної гри, як свідоцтво співробітництва США та ІДІЛ

Російські чиновники поки що не коментують цей інцидент із фейковими кадрами

Міноборони Російської Федерації опублікувало кадри в якості «незаперечного доказу» співпраці США і терористичного угрупування «Ісламська держава», але ці зображення є фейковими. Про це повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Conflict Intelligence team.

За даними CIT, одне із зображень насправді є скріншотом з гри для смартфонів AC-130 Gunship Simulator, а решта вирізані з відеороликів міноборони Іраку про стрілянину по бойовиках ІДІЛ під Ель-Фаллуджею в червні 2016 року.

«На фотознімках, зроблених 9 листопада 2017 року російськими безпілотними апаратами, зафіксовано, як збройні формування ІДІЛ, рятуючись від ударів російської авіації і урядових військ, багатокілометровими колонами йдуть з Абу-Кемаля в напрямку переходу Ваді-ес-Сабха на сирійсько-іракського кордону» , - говорилося в повідомленні міноборони.

При цьому в Міноборони поки ніяк не прокоментували ситуацію з опублікованими кадрами.

Слід зазначити, що це не перший раз, коли міноборони показує «фальшиві знімки». Так, у серіалі «Путін» американського режисера Олівера Стоуна Володимир Путін показав йому відео на смартфоні, на якому нібито знята «робота російської авіації» в Сирії, хоча насправді це запис того, як американський вертоліт «Апач» завдає удар по талібах в Афганістані. Як пояснили в Кремлі, ці кадри Путіну надали в міністерстві оборони Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: