У Кучми розповіли деталі переговорів контактної групи у Мінську

У Кучми розповіли деталі переговорів контактної групи у Мінську

Місце перемовин Тристоронньої контактної групи у Мінську

Сторони зобов'язуються вжити всіх необхідних заходів для забезпечення сталого режиму припинення вогню на Донбасі

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі за підсумками зустрічі 23 серпня домовилася про так зване шкільне перемир'я на Донбасі з 25 серпня.

Про це повідомила речник українського представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО, з урахуванням підтримки лідерів Нормандської четвірки від 22 серпня 2017 року, підтверджує свою повну відданість безстроковому припиненню вогню в зв'язку з початком навчального року з півночі 25 серпня 2017 року. Сторони зобов'язуються вжити всіх необхідних заходів для забезпечення сталого режиму припинення вогню», - написала вона у Facebook.

Також на переговорах сторони обговорили питання обміну полоненими. Процес залишається заблокованим, оскільки представники окремих регіонів Донбасу наполягають на звільненні 42 осіб, не причетних до подій на Донбасі.

Напередодні інформацію про «шкільне» перемир’я з 25 серпня повідомив представник РФ на переговорах контактної групи в Мінську Борис Гризлов,

Як повідомляв «Главком», у вівторок, 22 серпня, увечері президент України провів телефонну розмову з керівниками держав «нормандського формату»: президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії.  

Сторони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогнюз нагоди початку навчального року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: