У Мінську сотні людей протестували проти військових навчань «Захід-2017»

У Мінську сотні людей протестували проти військових навчань «Захід-2017»
Протестувальники в столиці Білорусі
Фото: Білоруський партизан

У мітингах і ході в Мінську взяли участь сотні людей

У столиці Білорусі відбулися протести проти проведення військових навчань «Захід-2017».

Як повідомляє Deutsche Welle, у мітингах і ході в Мінську взяли участь сотні людей. Міліція не перешкоджала проведенню акцій.

Організатором несанкціонованої акції, яка пройшла 8 вересня, виступив Білоруський національний конгрес на чолі з його лідерами, екс-кандидатами в президенти на виборах 2010 року, колишніми політв'язнями Миколою Статкевичем і Владимиров Некляевим.

«Участь в заході, що розпочався на Жовтневій площі в центрі столиці, взяли також співголова оргкомітету зі створення партії «Білоруська християнська демократія» Павло Северинець, глава руху солідарності «Разам» В'ячеслав Сівчик та інші відомі в Білорусі люди», - зазначає видання. 

По закінченню акції протесту була складена резолюція, згідно з якою учасники протестують проти втягування Білорусі «у військове протистояння Росії проти України і блоку НАТО, додає «Білоруський партизан».

«Главком» повідомляв, що 8 вересня Білорусь не впустила в країну шістьох депутатів Сейму Литви. Політики мали взяти участь у дискусії, головним акцентом якої повинні були стати спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017».

Нагадаємо, 7 вересня генерали РФ та НАТО обговорили військові навчання «Захід-2017».

Як відомо, навчання «Захід-2017» будуть проходити на території Білорусі з 14 по 20 вересня. 

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці Москву за те, що вона не була відкритою з приводу майбутніх навчань «Захід-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: