У Московському патріархаті вважають, що їх змушують перейти з підпорядкування Москви до Стамбула (відео)

У Московському патріархаті вважають, що їх змушують перейти з підпорядкування Москви до Стамбула (відео)
Згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз, це видання «містить пропаганду релігійної нетерпимості… Ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконанням

Представники СБУ під час обшуків виявили у священиків УПЦ МП брошури та листівки з антиукраїнською пропагандою

Служба безпеки України під час обшуків в адміністративних приміщеннях УПЦ Московського патріархату та приватних будівлях, що належать представникам цієї конфесії – виявили брошури та листівки з антиукраїнською пропагандою. Про це йшлося на брифінгу СБУ.

Зокрема, у настоятеля Києво-Печерської лаври Павла знайшли матеріали, що розпалюють релігійну ворожнечу. Серед іншого вилучено 75 примірників брошури «Українська православна церква: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. Питання і відповіді».

Згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз, це видання «містить пропаганду релігійної нетерпимості… Ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть».

Журналісти програми «Гроші» стверджують, що під час аналогічних обшуків на Житомирщині у очільника відділу безпеки Житомирської єпархії отця Сергія Грицаюка, також знайшли брошури, що містять пропаганду релігійної нетерпимості. Більше того, він нібито допомагав організовувати замовні мітинги проти константинопольських екзархів.

А у митрополита Овруцького Віссаріона навіть знайшли пропагандистські листівки з погрозами.

На Рівненщині одразу 12 священиків викликали на допит до СБУ. Їх звинувачують у державній зраді.

Як повідомлялося, 30 листопада Служба безпеки України провела обшуки у настоятеля Києво-Печерської лаври Павла.

СБУ показала літературу, яку знайшли під час обшуків в УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: