У МОЗ заявили, що графік скасування карантину може бути переглянутий

У МОЗ заявили, що графік скасування карантину може бути переглянутий
У МОЗ заявили, що графік скасування карантину може бути переглянутий

У разі «стрімкого зниження» нових випадків зараження коронавірусом в Україні карантинні обмеження можуть бути скасовані

Графік скасування карантину в Україні може бути переглянутий.

Про це в програмі «Факти тижня» на телеканалі ICTV заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, у разі «стрімкого зниження» нових випадків зараження коронавірусом в Україні карантинні обмеження можуть бути скасовані швидше, ніж планувалося.

«Якщо у нас буде стрімке зниження хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап», - зазначив він.

Зауважимо, що раніше прем’єр анонсував 5 етапів виходу з карантину. Перший з яких може розпочатися вже 11 травня. Однак це можливо лише за умови сприятливої епідемічної ситуації в Україні.

Як повідомлялося, станом на 9:00 26 квітня в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки, це на 14 випадків більше, ніж учора (478). За добу підтверджено 492 нових випадків захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський запропонував через карантин внести до державного бюджету зміни про скорочення державних зарплат для чиновників до 47 тис. грн.

Нагадаємо, 13 квітня на позачерговій сесії Верховна Рада прийняла зміни до бюджету-2020.

Зокрема, у новому документі зменшено капітальні видатки центральних органів виконавчої влади на понад 1 млрд грн. Окрім того, до завершення карантину, починаючи вже з 1 квітня зарплата державних чиновників не повинна перевищувати 47 тисяч гривень. Це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: