У Почаєві 80 випадків зараження Covid-19: влада хоче ввести надзвичайний стан

У Почаєві 80 випадків зараження Covid-19: влада хоче ввести надзвичайний стан
Ситуація в заблокованому Почаєві: 80 випадків коронавірусу

За останню добу в районі зафіксували 27 нових випадків хвороби

Влада Кременецького району на Тернопільщині, де розташоване місто Почаїв та Почаївська лавра, проситиме центральну владу запровадити надзвичайний стан через різке зростання захворюваності на коронавірус.

Про це повідомив керівник районної державної адміністрації В’ячеслав Онишкевич на своїй сторінці у Facebook.

За останню добу в районі зафіксували 27 нових випадків хвороби, а 20 з них в місті Почаїв і передмісті – селищі Старий Почаїв.

«Завершилося позачергове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Кременецькій райдержадміністрації. Крім додаткових обмежувальних заходів на території міста Почаїв і Кременецького району, незважаючи на критичне зростання захворюваності Covid-19 і протидії поширенню епідемії коронавірусу, вирішили максимально посилити заходи надзвичайної ситуації», – написав він.

94977925_2316720445297837_4903977973352235008_n

Джерело в місцевій владі розповів журналістам ВВС News Україна, що будуть просити ввести надзвичайний стан.

«Є різке зростання, в районі вже 110 підтверджених результатів. Якщо за п’ять днів ситуація не зміниться, то звертаємося до області ініціювати процедуру введення надзвичайного стану», – сказав він.

Співрозмовник видання визнає, що на місці не розуміють, як зупинити спалах, і не мають для цього сил і засобів. А допомога з області і Києва не надходить.

При цьому він допускає, що якби в Почаєві провести півтисячі ПЛР-тестів на коронавірус у керівників і працівників головних підприємств, то результат багатьох нажахав б.

Відомо, що коронавірус підтверджено у священника з Почаєва і його дружини, які лікуються в Києві. Covid-19 виявлено у митрополита УПЦ Московського патріархату Сергія, який має кілька місць проживання, зокрема і в Почаєві. 22 квітня епідеміологи намагалися встановити коло осіб, із ким контактував митрополит московської церкви в Україні. Сам він перебуває на лікуванні в Олександрівській лікарні у Києві.

21 квітня Почаївську лавру зачинили на карантин. Прочан у місті немає. Настоятель перебуває у лаврі, повідомив Вячеслав Онишкевич. За його інформацією, близько 600 осіб проживає у лаврі за зачиненими воротами. Який стан здоров’я ченців, скільки серед них хворих, чи хтось із медичних працівників має доступ у лавру і надає медичну допомогу? Про це невідомо.

айонна влада вважає, що практично всі мешканці Почаєва є контактними. Відстежити, хто з ким спілкувався, досить складно. Адже підтверджений коронавірус у мешканців із 11 вулиць міста, тому географія досить велика для поширення захворювання.

Загалом у Почаєві проживають близько 7800 осіб. Майже половина з них не є корінними жителями, а приїхала сюди і придбала будинки, щоб ближче бути до Почаївської лаври, багато працюють у монастирі, розмовляють російською мовою і є прихильниками Російської православної церкви.

За повідомленням «Главкома», під час святкування Великодня у лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: