У МЗС відреагували на вирок політв’язню Балуху

У МЗС відреагували на вирок політв’язню Балуху
Володимир Балух голодує 109 днів
Фото RFE/RL

«Розправа окупанта - 5 років за патріотизм»

 Міністерство закордонних справ України висловлює свій протест у зв'язку з вироком затриманому в анексованому Криму українському активісту Володимиру Балуху.

«Розправа окупанта. 5 років за патріотизм. Абсолютно свавільний і незаконний вирок Балуху. Висловлюємо протест РФ», - написала речник МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

«Закликаємо наших партнерів вплинути на Кремль задля звільнення Балуха. Вимагаємо від РФ звільнення всіх наших політв'язнів», - додала речниця МЗС.

Як повідомлялося, в Криму підконтрольний РФ «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

2 липня російський прокурор вимагав 4 років колонії загального режиму за обвинуваченням В.Балуха в дезорганізації роботи ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), а з урахуванням першої кримінальної справи - 6 років колонії загального режиму та штрафу на суму 10 тис. руб. (4 тис. грн).

Цю справу проти активіста порушили через заяви начальника ІТТ у селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Раніше суд продовжив українському активісту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 серпня.

Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

5 липня політв’язень Володимир Балух написав листа, у якому подякував українському народові за підтримку його та його родини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: