У Нацраді пояснили, чому карають телеканали за показ радянських фільмів

У Нацраді пояснили, чому карають телеканали за показ радянських фільмів
Кадр з фільму «Іронія долі…»

«Правовласником більшості радянських фільмів є держава-агресор», - зауважив Сергій Костинський

Завдяки обмеженню трансляції радянських фільмів на зразок «Іронії долі…» українське телебачення банально перестає фінансувати «російську військову машину». Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив член Нацради Сергій Костинський.

«Не забувайте про те, що правовласником більшості радянських фільмів є держава-агресор, і купуючи права на ті чи інші фільми, українські телеканали сплачують роялті безпосередньо в російський бюджет. Обмеження трансляції подібних фільмів створює умови, за яких українське телебачення банально перестає фінансувати російську військову машину», - підкреслив Костинський.

За його словами, після двох перевірок «Інтера» інші телеканали перестали транслювати радянські стрічки, у творчому складі яких є артисти, внесені в Перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

«За будь-який показ «Іронії долі…» чи іншого подібного кіно, де наявна, наприклад, Валентина Тализіна, що підтримала військову агресію Росії проти України, ми будемо застосовувати санкції. Оскільки цього вимагає пряма норма Закону про телебачення і радіомовлення», - заявив Костинський.

Нагадаємо, в Україні заборонили прокат скандального фільму «Матильда» через те, що один з учасників виробництва кіно перебуває у чорному списку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: