У «Народному фронті» розповіли чому теплокомуненерго треба повернути до комунальної власності

У «Народному фронті» розповіли чому теплокомуненерго треба повернути до комунальної власності
Керівник фракції «Народний фронт» вважає, що одним з варіантів ефективного вирішення боргової кризи є повернення теплокомуненерго до комунальної власності

За словами Бурбака, облгази фактично розкрадають гроші, сплачені за газ споживачами – замість того, щоб платити «Нафтогазу»

Головною причиною боргів за газ є корупція в приватних облгазах, більшість з яких досі належать Фірташу. Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, коментуючи ситуацію з опаленням в місті Сміла на Черкащині.

За словами Бурбака, облгази фактично розкрадають гроші, сплачені за газ споживачами – замість того, щоб платити «Нафтогазу». «Тому одним з варіантів ефективного вирішення боргової кризи є повернення теплокомуненерго до комунальної власності міст, де вони працюють. В такому разі місцеві громади зможуть напряму контролювати використання платежів населення», - наголосив політик.

Бурбак також зазначив, що спроби деяких політиків звинуватити в проблемах з опаленням президента чи прем’єр-міністра – це передвиборчий обман.

«Спроби звинуватити в проблемах з опаленням «Коболєва, Гройсмана й Порошенка» - це примітивна передвиборча брехня. Насправді, великі борги за газ перед «Нафтогазом» є лише в 22-х з понад 1100 теплокомуненерго, що працюють на газі. Кінцеву відповідальність за опалення та гарячу воду завжди несли органи місцевого самоврядування», - зазначив Бурбак.

Він підкреслив, що саме виконкоми місцевих рад визначають постачальників послуг з опалення й гарячого водопостачання. А міські голови повинні врегульовувати ситуації, коли постачальники збирають чи не збирають платежі з населення, але не платять «Нафтогазу» за спожитий газ.

Як повідомлялося, Порошенко наказав зірвати пломби і дати газ Смілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: