У НАЗК назвали партії, які можуть отримати фінансування з бюджету

У НАЗК назвали партії, які можуть отримати фінансування з бюджету

Опозиційний блок і «Батьківщина» ще не подали до НАЗК необхідні документи і не відмовилися офіційно від фінансування з бюджету

Необхідні документи для бюджетного фінансування партій поки що надали Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) чотири партії: Блок Петра Порошенка, «Самопоміч», «Народний фронт» і Радикальна партія Олега Ляшка. Про це йдеться в заяві прес-служби НАЗК.

У відомстві зазначили, що, оскільки фінансування партій цього року почнеться з третього кварталу, то, відповідно, вони отримають кошти лише за III і IV квартали (50% від щорічного обсягу).

Відповідно до закону, політичні сили повинні передати до НАЗК звіти про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за I і II квартали 2016 року, належним чином засвідчену копію статуту з внесеними змінами відповідно до закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання і протидії політичній корупції, а також довідки установи банку України про відкриття окремого рахунку партії в нацвалюті.

НАЗК нагадало, що партія має право відмовитися від держфінансування, якщо передасть до відомства відповідну заяву. До цього часу жодна партія, що отримала в 2016 році право на щорічне фінансування, такої заяви не написала.

«Національне агентство з питань запобігання корупції найближчим часом очікує від інших партій виконання всіх умов для отримання державного фінансування їхньої статутної діяльності або ж відмови від такого фінансування», – підсумували в НАЗК.

Політичними партіями, які мають право на фінансування в 2016 році, є БПП, Опозиційний блок, «Батьківщина», «Народний фронт», Радикальна партія і «Самопоміч».

8 жовтня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про бюджетне фінансування політичних партій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: