Голова КВУ: Парламентські партії не готові до державного фінансування

Голова КВУ: Парламентські партії не готові до державного фінансування

Державне фінансування означає, що партії переходять на відкриті прозорі стандарти своєї роботи

Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель в інтерв’ю «Главкому» заявив, що наші партії, які представлені у Верховній Раді, на сьогодні не готові до державного фінансування.
«Державне фінансування ж не означає, що партії лише отримують кошти від держави. Це означає, що вони переходять на відкриті прозорі стандарти своєї роботи. А те, що партії показали, - це обман виборців, неповага до них», - відзначив ген директор Комітету виборців.
Він підкреслив, що при цьому партіям не потрібно ставати біднішими і применшувати свої витрати. Якщо у них будуть працювати десятки аналітиків в центральному офісі, то партії не повинні цього приховувати.
«Це означатиме лише, що вони просто якісно виконують свою роботу, що ці групи готують більш якісні законопроекти, більш якісні партійні програми, і в результаті роблять сильнішими і партії, і загалом політичну систему», - додав Кошель.

Як відомо, новостворене Національне агентство з питань протидії корупції розробило форму щоквартального звіту про майно, доходи, видатки та обов’язки фінансового характеру для політичних партій. Дедлайн для звітів за перший квартал сплив ще 29 липня (для другого – 9 серпня). Та на «шокуючі цифри» (після «чорної бухгалтерії» регіоналів) громадськість чекала марно: навіть провідні парламентські сили, як виявилося згідно з поданими до НАЗК даними, не спроможні переконливо описати, як вони зводять кінці з кінцями.

Зокрема, видатки, наприклад, головної парламентської сили «БПП Солідарність» за перші три місяці року склали 265 тисяч гривень, «Батьківщини» - 312 тисяч, Радикальної партії - трохи більше 100 тисяч, «Народного фронту» - 10,9 тисяч. На місцеві осередки політсили не виділили ані копійки. А на центральний апарат «витратились» лише «Батьківщина» та БПП (та й то, як виявилось, діяльність президентської політсили забезпечують… троє людей). Питання виникають також і щодо приміщень, в яких розташовуються і якими володіють партії, їхніх автопарків, рахунків в банках та внесків виборців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: