У Нью-Йорку відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН

20 вересня почнуться загальні дебати

У Нью-Йорку офіційно відкрилася 71-а сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляє Центр новин ООН, щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

Раніше Голова 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Могенс Люккетофт оголосив про закриття ювілейної 70-ї сесії.

Люккетофт нагадав, що делегати 70-ї сесії досягли прогресу в тому, що стосується Цілей сталого розвитку та боротьби зі зміною клімату. Вдалося внести нововведення в процедуру виборів Генерального секретаря, які одностайно підтримали держави-члени ООН.

Головою нової 71-ї сесії обрано дипломата з Фіджі Пітера Томсона. У перші дні роботи нової сесії будуть вирішуватися, в основному, процедурні питання, в тому числі пов'язані з розподілом пунктів порядку денного за шістьма основними комітетами Асамблеї.

20 вересня почнуться загальні дебати. За традицією, першими в цей день з трибуни Генеральної Асамблеї виступлять лідери Бразилії і США. Перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН представить державам-членам ООН своєї щорічної доповіді про роботу Організації.

Згідно з попереднім списком виступаючих, в першій половині першого дня загальних дебатів після президента Обами виступлять президенти Чаду та Франції, а також глави держав Гайани, Катару, Аргентини, Словаччини, Малаві, Йорданії, Швейцарії та Перу. На цей же день заплановано виступ прем'єр-міністра Великої Британії.

Першим в другій половині дня 20 вересня до делегатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї звернеться президент Таджикистану. Виступ президента України Петра Порошенка намічено на першу половину дня 21 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: