Журналісти Bloomberg визначили, яким має бути наступний генсек ООН

Журналісти Bloomberg визначили, яким має бути наступний генсек ООН

Найважливіше завдання, з яким зіткнеться майбутній секретар, полягає в тому, щоб змусити країни керуватися Паризькою угодою, ухваленою в грудні минулого року

Завтра генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун візьме участь у своєму останньому щорічному засіданні Генеральної Асамблеї, і делегати з усіх країн шукатимуть тих, хто міг би його замінити. Про це йдеться в редакційній статті «Що потрібно для того, щоб керувати ООН», опублікованій на сайті Bloomberg.com.

Чотири таємних опитування, які вже провела Рада Безпеки, пропонують кілька підказок. «По-перше, це має бути хтось, хто може мобілізувати міжнародне співтовариство для боротьби з реально небезпечною проблемою: зміною клімату. Найважливіше завдання, з яким зіткнеться майбутній секретар, полягає в тому, щоб змусити країни керуватися Паризькою угодою, ухваленою в грудні минулого року», – пише видання.

Понад те, наступний лідер ООН повинен наполягати на проведенні інституційних реформ. Украй важливо бачити, що операції з підтримання миру покликані захищати людей, а не полювати на них – або служити програмою для створення робочих місць для неефективних солдатів з бідних, репресивних країн. «У більш широкій перспективі наступний генеральний секретар має посилити контроль, закрити неефективні або такі, що перекривають одна одну, програми, а також повернутися до розгляду бюджету ООН, аби переконатися, що всі країни платять справедливу частку», – зазначає видання. Іншими словами, ООН потребує лідера з перевіреними методами управління, політичними навичками і готовністю зіткнутися з неприємною правдою.

У зв'язку з цим було б корисно змінити п'ятирічний поновлюваний період перебування на посаді на одноразовий семирічний термін. Це надало б більше часу для здійснення змін, ізольованих від політичного тиску. Перед остаточним голосуванням наступного місяця буде проведено ще більше опитувань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: