У падінні гривні Нацбанк звинувачує політичну нестабільність

У падінні гривні Нацбанк звинувачує політичну нестабільність
Нацбанк України

У НБУ попередили, що подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України

У Національному банку України заявляють, що на міжбанківський валютний ринок цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність попри наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів. Про це йдеться у коментарі заступника голови НБУ Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку.

«Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових та олії, а ціни на сталь та залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруги викликає нервозність на валютному ринку, що нівелює вплив цих сприятливих чинників», – зазначає Чурій.

«Як наслідок – курс гривні сьогодні вже перетнув позначку 26 грн за дол. США», – сказав він.

За словами заступника голови НБУ, подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України.

Чурій запевняє, що Національний банк уважно спостерігає за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні 15,5 млрд дол. США, щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу у разі їх подальшого посилення.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 листопада, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 25,99/26,04 грн/дол. Дилери пояснюють зниження курсу гривні на міжбанку політичною напруженістю в країні.

Читайте статтю «Главкома» «Протести у Києві: що діється у центрі столиці»

Дивіться також відео прес-конференції «Главкома» «Банківський сектор: осіння стабільність чи депресія»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: