Мітингувальники відправили свого представника на засідання комітету Ради

Мітингувальники відправили свого представника на засідання комітету Ради
Протести у Києві

О 14-й годині законопроект 5390 має розглянути парламентський комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності

Представника ошуканих вкладників запросили на засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, який сьогодні планує розглянути президентський законопроект щодо відшкодування фізичним особам збитків, завданих зловживанням у сфері банківських та інших фінансових послуг.

Про це заявив представник президента України у Верховній Раді, народний депутат від БПП Артур Герасимов.

«Дуже важливо, щоб представник ошуканих вкладників, якого запрошено на засідання комітету, наголошував, що комітет має винести рішення», – сказав Герасимов.

Народний депутат Тетяна Ричкова також повідомила протестувальникам, що їхні пропозиції до законопроекту буде подано на засіданні комітету.

«Я вас дуже прошу, на засіданні комітету наголошуйте на нашій спільній позиції президента, фракції БПП та вас – закон має бути проголосовано сьогодні в цілому. Інакше це може розтягнутися на місяці», – сказала Ричкова.

Герасимов також зазначив, що виплати ошуканим вкладникам розпочнуться за 20 днів після початку дії закону президента.

Нагадаємо, Герасимов повідомив учасникам протестного мітингу вкладників банку «Михайлівський» про наміри коаліції сьогодні вирішити проблему повернення втрачених депозитів за допомогою відповідного президентського проекту закону, який після 16-ї години має бути прийнято у першому та другому читаннях.

«Після включення законопроекту до порядку денного, о 14-й годині, його розгляне профільний комітет та після 16-ї години його має бути прийнято у першому та другому читаннях», – додав представник президента у ВР.

Нагадаємо, в столиці відбуваються масові заходи. Громадську безпеку забезпечує близько 5 тисяч правоохоронців та військових Національної гвардії України, додали в поліції.

Зранку перекрито вулицю Хрещатик та частково Інститутську, тож рух транспорту обмежено.

Також зазначимо, що на тлі протестів під Нацбанком гривня стрімко падає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: