На тлі протестів під Нацбанком гривня стрімко падає

На тлі протестів під Нацбанком гривня стрімко падає

Нацвалюта опустилася на міжбанку нижче 26 грн/долар

У вівторок, 15 листопада, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 25,99/26,04 грн/дол., повідомляє УНІАН.

За інформацією співрозмовника агентства, котирування гривні по відношенню до євро перебувають на рівні 28,0850/29, 1170 грн/євро, по відношенню до російського рубля – на рівні 0,4020/0, 4030 грн/рубль.

За даними Національного банку, середньозважений курс гривні на міжбанку до 12:30 встановився на рівні 25,9241 грн/дол.

Дилери пояснюють зниження курсу гривні на міжбанку політичною напруженістю в країні, пишуть «Українські новини». «Вчора зниження гривні на міжбанку пояснювалося п'ятничним вихідним у США. Традиційно в ці дні надходження валюти на рахунки наших банків скорочується. Сьогодні ж ситуація нагнітається штучно, попиту на валюту на міжбанку немає», – повідомив дилер одного великого банку з іноземним капіталом.

У свою чергу Національний банк пояснює зниження курсу гривні вихідним у США і політичною напруженістю. Також Нацбанк вважає, що загострення політичної напруженості протягом останнього тижня призвело до посилення психологічного тиску на валютний ринок. На думку регулятора, ці фактори матимуть нетривалий вплив.

Дивіться також відео прес-конференції «Главкома» «Банківський сектор: осіння стабільність чи депресія» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: