У Польщі заговорили про новий формат переговорів щодо Донбасу

У Польщі заговорили про новий формат переговорів щодо Донбасу
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло

Якщо Мінські домовленості не працюватимуть, то потрібно думати про новий формат, можливо із залученням США та Польщі, заявив посол Ян Пєкло

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що Польща чи США могли б увійти в альтернативний Мінському процесу формат переговорів, які б стосувалися також і питання Криму.

«Зараз у нас є Мінські домовленості, і всі країни мають виконувати свої зобов'язання за цими угодами, але якщо Мінські домовленості не працюватимуть, то потрібно думати про новий формат, можливо із залученням США», - сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Пєкло висловив переконання, що вирішити конфлікт на Донбасі без сусідніх країн, таких як Польща, неможливо. «Було б цілком природно, якби Польща увійшла в новий формат», - зазначив посол.

Пєкло також вважає за необхідне, щоб у новому переговорному процесі було порушено питання Криму. «Проблема «Мінська» в тому, що він стосується лише Донбасу, але не Криму. Крим має бути наступним», - наголосив польський дипломат.

Раніше директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін зазначив, що заяви про безальтернативність «Мінська» для процесу мирного врегулювання на Донбасі заганяють ситуацію в вузький коридор рішень, які однаково не влаштовують всіх учасників переговорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: