У пошуковику Google щодня вводиться 10% нових унікальних запитів

У пошуковику Google щодня вводиться 10% нових унікальних запитів
Главком

Збільшити україномовний Інтернет спеціальним рішенням ніхто не може, це мають робити користувачі - директор Google Україна

Директор компанії Google Україна Дмитро Шоломко розповів в інтерв'ю «Главкому про те, як зростає україномовний сегмент Інтернету і зокрема, кількість україномовного контенту у пошуковій видачі Google.

За його словами, на це впливають не рішення компанії, а виключно дії користувачів.

«У нас десь 10% нових запитів щодня, які не з’являлися ніколи в системі. Це приклад того, як зростає інтернет, як він змінюється і як важко на це реагувати взагалі. Тому у нас немає можливості це руками правити», - зазначив Шоломко.

Шоломко запевнив, що «політичного рішення», щоб Google не «видавав» на україномовні запити російський контент, не існує. «У нас немає практичних механізмів це робити. До того ж ухвалити таке рішення означатиме цензуру, це не дуже коректно», - переконує керівник українського Google.

«Ми фактично підлаштовуємося під зміни реальності. Ви ж розумієте, що інтернет – це така велика штука, якою вручну керувати не можна. інтернет був «ручним» у 90-х роках, на початку, коли замість сайтів були ще каталоги. Десь уже наприкінці 90-х ситуація змінилася саме з появою пошукових механізмів», - розповів він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: