У профільному комітеті не бачили закону Турчинова про зміну формату АТО

У профільному комітеті не бачили закону Турчинова про зміну формату АТО
Олександр Бригинець

Якщо текст закону невеликий, у нього є всі шанси бути прийнятим на поточній сесії - Бригинець

Народний депутат, член комітету з питань національної безпеки і оборони Олександр Бригинець у коментарі «Главкому»  зробив припущення, законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей», яке анонсував глава РНБО Олександр Турчинов, профільний комітет може розглянути найближчими днями.

«Ми цей закон у комітеті не розглядали. Завтра чи післязавтра у нас буде виїзне засідання комітету», - зазначив він і додав, що можливо, на засіданні цей закон буде представлений. «Сказати, наскільки він хороший чи поганий не можу - я цього закону не бачив», - уточнив парламентар.

За словами Бригинця, якщо текст закону невеликий, у нього є всі шанси бути прийнятим на поточній сесії. «Якщо це маленький закон, швидше за все, його розглянуть у комітетах, внесуть у порядок денний і приймуть у першому читанні і в цілому у найближчий пленарний тиждень, тут проблем нема. А якщо це великий, розлогий закон, у якому багато всяких тонкощів, він може бути прийнятий у першому читанні зараз, потім буде час до вересневої сесії, коли його зможуть почитати у комітетах, громадські активісти і експерти. Я не думаю, що з тієї причини, що сесія скоро закінчиться, треба відкладати прийняття якихось законопроектів, які РНБО вважає можливими», - зазначив він.

На уточнююче запитання «Главкома», чи припускає нардеп, що заради прийняття такого надважливого законопроекту нардепи відкладуть канікули, Бригинець відповів: «В попередньому скликанні, коли війна тільки почалась, існувала така практика: ми не закриваємо сесію, засідання може бути скликане у будь-який момент. Я вважаю, що такбуло б найкраще в умовах, коли країна знаходиться у стані війни і можуть виникнути непередбачувані обставини».

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: