У інвестфонді Прохорова розповіли, чи справді продають всі свої активи в РФ

У інвестфонді Прохорова розповіли, чи справді продають всі свої активи в РФ
championat.com

Ніяких рішень на цю тему нами не приймалося, підкреслив гендиректор «Онексімау»

Гендиректор «Онексіму» Дмитро Разумов спростував дані про те, що інвестиційний фонд розпродає всі активи в РФ, передає РБК.

«Робити на підставі факту переговорів висновок про «розпродаж всіх активів у Росії» некоректно. Ніяких рішень на цю тему нами не приймалося», — сказав Дмитро Разумов.

Він зазначив, що переговори про купівлю, продаж або залучення партнерів в ті або інші активи постійно йдуть у групі, а деякі з них тривають достатньо довго: «У наших численних активах завжди щось відбувається», — зазначив Разумов.

Як повідомлялося раніше, двоє співрозмовників у структурах групи передали інформацію виданню «Ведомости», що Прохоров роспродає всі активи в РФ. Одне з джерел в групі стверджувало, що «Онексім» шукає покупців сам, без посередників.

Нагадаємо, 14 квітня ФСБ провела обшуки в структурах «Онексіма». Центр громадських зв'язків ФСБ назвав їх «оперативними заходами», пов'язаними з розслідуванням кримінальної справи, що стосується банку «Таврійський» (його санує МФК, у Прохорова 47,45% акцій). Неофіційно федеральні чиновники і люди, знайомі з керівництвом «Онексіма», називали іншу причину – редакційну політику холдингу «РБК», який опублікував кілька розслідувань про офшорні рахунки людей з оточення президента РФ Володимира Путіна. Менше ніж через місяць після обшуків все редакційне керівництво «РБК» пішло у відставку.

Як повыдомлялось, російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що Прохоров змушений продати свої активи через те, що він не справляється з управлінням.

«Онексім» володіє активами в гірничо-металургійній галузі, фінансах, банківській сфері, енергетиці, нерухомості, медіа, зокрема холдингом «РБК». Статок Прохорова Forbes оцінив у цьому році у 7,6 млрд дол. Крім групи «Онексім» бізнесмен володіє 100% баскетбольного клубу Brooklyn Nets.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: