У Росії бойовик, який воював за «ДНР», намагався спалити пам’ятник Єльцину

У Росії бойовик, який воював за «ДНР», намагався спалити пам’ятник Єльцину

У 2009 році Щука був засуджений до 10 місяців позбавлення волі за участь в діяльності екстремістської організації

У Єкатеринбурзі 7 листопада облили бензином і підпалили пам'ятник Борису Єльцину, встановлений у «Єльцин-центрі».

У прес-службі «Єльцин-центру» повідомили, що пам'ятник не постраждав. «Пам'ятник в порядку, ніяких пошкоджень не отримав, - його не встигли підпалити», - заявили представники «Єльцин-центру».

За підпал був затриманий Ігор Щука, повідомив прес-секретар незареєстрованої опозиційної партії «Інша Росія» РФ Олександр Аверін в твітері. Щуці, за його даними, збираються пред'явити звинувачення у вандалізмі.

Офіційні представники правоохоронних органів інформацію про підпал пам'ятника Єльцину поки не прокоментували.

Ігор Щука - уродженець Білорусі, який перебував в Націонал-більшовицькій партії. Партія була визнана екстремістською організацією і заборонена в Росії в 2007 році. Наступницею НБП стала «Інша Росія».

У 2009 році Щука був засуджений до 10 місяців позбавлення волі за участь в діяльності екстремістської організації і образи представника влади. Приводом для кримінальної справи стали листівки з образливими висловлюваннями на адресу Дмитра Медведєва і Володимира Путіна. Після оголошення вироку Щука був звільнений в залі суду, так як відбув термін, перебуваючи в СІЗО. «Меморіал» визнав Щуку політв'язнем.

Щука брав участь в бойових діях в Донбасі, про що він повідомив в 2014 році в інтерв'ю «Дощу». Білоруські правоохоронні органи, за словами Щуки, завели на нього кримінальну справу через участь в боях в Донбасі. Представники Слідчого комітету і КДБ Білорусі інформацію про порушення кримінальної справи заперечували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: