У Росії знову затримали демонстрантів

У Росії знову затримали демонстрантів
Поліція РФ

Понад 30 людей були затримані в кількох місцях у центрі столиці Москви

У Росії поліція знову затримувала учасників невеликих демонстрацій після масових затримань попереднього дня.

За повідомленнями, понад 30 людей були затримані в кількох місцях у центрі столиці Москви, зокрема на Манежній площі неподалік Кремля.

Як інформує правозахисний проект «ОВД-інфо», майже всі вони були без плакатів чи агітаційних матеріалів і не вигукували ніяких гасел, серед затриманих є і випадкові перехожі. Кілька затриманих – іще підлітки.

За даними проекту, щодо декого поліція застосовувала силу, зокрема одну неповнолітню після затримання вивезли автом швидкої допомоги через звих плеча, ще один підліток зазнав травми голови.

Про принаймні одного затриманого повідомили з Санкт-Петербурга, другого найбільшого міста Росії. Там десятки людей зібралися на Палацовій площі в центрі міста, збираючись залишитися там на ніч.

Нагадаємо, московська поліція в ніч на 8 жовтня очистила Манежну площу від десятків активістів, які мали намір стояти неподалік від Кремля всю ніч.

Нагадаємо, в суботу в Росії на акціях на підтримку політика Олексія Навального затримали понад 260 осіб.

На початку жовтня Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту в день народження президента Росії Володимира Путіна. У Москві, Санкт-Петербурзі і ряді інших міст акції не узгодили. Навальний був заарештований 2 жовтня на 20 діб за заклики до участі у неузгодженій акції.

5 жовтня поліція затримала координаторку штабу в Ростові-на-Дону Анастасію Дайнеко. Суд засудив її до 5 діб арешту. Того самого дня були затримані координатори штабів у Смоленську та Сочі Андрій Волобуєв та Костянтин Зиков.

Нагадаємо, поліція проводила обшуки в декількох регіональних штабах Олексія Навального

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: