У Саудівській Аравії триває масштабна антикорупційна кампанія: затримано одинадцятьох принців

У Саудівській Аравії триває масштабна антикорупційна кампанія: затримано одинадцятьох принців
Аль-Валід бен Таляль бен Абдель Азіз Аль Сауд

Повідомляється про затримання десятків колишніх міністрів країни

У Саудівській Аравії в рамках масштабної кампанії по боротьбі з корупцією затримали одинадцять принців і чотирьох міністрів, повідомляє телеканал Al Arabiya.

Крім того, повідомляється про затримання десятків колишніх міністрів країни. Всім їм пред'явлені звинувачення в корупції і відмиванні грошей, зазначає телеканал.

Згідно з непідтвердженими даними, серед обвинувачених числяться саудівський принц Аль-Валід бен Таляль бен Абдель Азіз Аль Сауд, екс-міністр економіки і планування Адель Факіх, а також колишній глава міністерства національної гвардії принц Мітаб бен Абдалла бен Абдель Азіз Аль Сауд.

Раніше король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд заявив, що в вищих урядових колах є люди, «які ставлять свої особисті інтереси вище громадських» і займаються незаконним збагаченням.

Саудівський король розповів про проведення «серії кампаній із затримання обвинувачених у фінансових махінаціях і зловживанні владою» і видав указ по боротьбі з корупцією. Згідно з указом був сформований Антикорупційний комітет під головуванням принца-наступника.

У число завдань комітету входить проведення антикорупційних розслідувань, видача ордерів на затримання і арешт, а також заборона на виїзд підозрюваних з країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: