У шпигунському скандалі в РФ з’явився «український мотив»

У шпигунському скандалі в РФ з’явився «український мотив»
Каріна Цуркан 

ФСБ більше року вело оперативну роботу до арешту Каріни Цуркан

Російське видання The Bell повідомляє про те, що члена правління «Интер РАО» Каріну Цуркан ФСБ заарештувало за передачу Румунії інформації щодо схем постачання електроенергії в окупований Крим і в псевдодержавні утворення на сході України.

Спочатку Служба зовнішньої розвідки (СЗР РФ) повідомила про те, що хтось із співробітників передає інформацію з цього питання Румунії, за якою можуть стояти США. Дана інформація про постачання електроенергії в окупований Крим і так звані ДНР і ЛНР була критичною, адже показувала всі аспекти практичної діяльності по підтриманню псевдодержавних утворень і політики окупації.

Саме дочірня структура «Интер РАО» - ООО «ЦОР» - займалося поставками електроенергії в окупований Крим в 2014 році на фоні погроз України припинити постачання. А сама Каріна Цуркан була відповідальна за організацію відповідної схеми постачання. ФСБ більше року вела оперативну роботу щодо можливих витоків секретної інформації.

 Цуркан була взята під арешт в червні у справі про шпигунство. Те, що арештована є співробітником «Интер РАО», російським ЗМІ підтверджував чиновник федерального рівня і джерело в спецслужбах. Як писала газета «Коммерсант», посилаючись на джерела, вона підозрюється в шпигунстві на користь спецслужб Румунії. 20 червня румунський МЗС підтвердив факт наявності у Цуркан громадянства Румунії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: