У слідчому комітеті РФ створили управління з дискредитації українських воїнів

У слідчому комітеті РФ створили управління з дискредитації українських воїнів
Фото: Слідчий комітет Росії

Управління Слідкому РФ займається притягненням українських військових до кримінальної відповідальності

У Слідчому комітеті Росії створили управління, яке займається притягненням українських військових до кримінальної відповідальності за нібито скоєні ними злочини проти мирних громадян на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом сприяння Слідчим комітетом Російської Федерації терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР» шляхом притягнення завідомо невинних громадян України до кримінальної відповідальності та жорстокого поводження з ними.

Наразі установлено, що у травні-червні 2014 року в структурі центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як вбачається з офіційного сайту установи, є притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян.

Тобто створення вказаного підрозділу у структурі СК РФ, а також необґрунтоване порушення ними кримінальних справ направлено на сприяння терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР» у їх злочинній діяльності, а також дискредитація українських військових.

Разом з тим, завдяки плідній співпраці між Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України та Генеральною прокуратурою України наразі додатково здобуто беззаперечні докази безпідставності висунутих звинувачень стосовно 8 діючих та колишніх командирів бригад Збройних Сил України, більшість з яких взагалі не перебувала в зоні проведення АТО в інкримінований їм період.

У зв’язку з цим управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України прийнято процесуальне рішення щодо невинуватості вказаних 8 військовослужбовців.

Загалом з початку роботи на вказаному напрямі вже прийнято рішення стосовно 17 осіб.

Вказані факти вчергове вказують на необґрунтованість та абсурдність звинувачень українських військовослужбовців з боку працівників СК РФ та будуть використані в доведенні вини останніх щодо незаконного переслідування громадян України, а також у пособництві російсько-терористичним силам.

Робота у цьому напрямі триває та перебуває на контролі у керівництва Генеральної прокуратури України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: