У США готують ряд законів проти енергосектора Росії

У США готують ряд законів проти енергосектора Росії
Конгресмени розглядають рекомендаційну резолюцію, де Конгрес висловлює незгоду з будівництвом газопроводу Північний потік-2

Цього тижня очікується прийняття резолюції Конгресу з будівництва Північного потоку-2

Американський Конгрес розглядає десяток законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії. Про це заявив заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон.

«Ми моніторимо законопроекти, їх близько 10, російська енергетика є ключовим компонентом у них», - сказав Феннон.

Зокрема, конгресмени розглядають рекомендаційну резолюцію, де Конгрес висловлює незгоду з будівництвом газопроводу Північний потік-2. Відповідне рішення очікують цього тижня.

«Ми очікуємо, що Конгрес прийме рішення з цього питання, і тиск на російський енергетичний сектор в результаті буде тільки зростати», - зазначив Феннон.

 «Через Північний потік-2 Росія прагне збільшити вплив на Заході, відокремлюючи Україну від Європи. США і Європа поділяють західні цінності. Ми розглядаємо торгівлю як взаємовигідну, але робити бізнес із Північним потоком-2 просто не відповідає цим спільним цінностям», - підкреслив він.

Феннон також сказав, що для енергетичної незалежності Європи необхідна диверсифікація енергетики. У цьому контексті він згадав про будівництво газопроводу між Грецією і Болгарією, синхронізацію електричних мереж країн Балтії з континентальною Європою і будівництво терміналу з прийому зрідженого природного газу в Хорватії.

«Цей термінал може отримати СПГ від широкого кола постачальників. Це дозволить збільшити диверсифікацію і відійти від російських джерел, що буде мати особливе значення для Угорщини», - додав Феннон.

Нагадаємо, в США планували прийняти новий пакет санкцій проти Росії до проміжних виборів до Конгресу в листопаді, але не встигли. Йшлося про нові санкції, що, у тому числі, передбачають обмеження енергетичних проектів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: