У Тимошенко пояснили, чому коли вона була прем’єром, то вимагала продажу землі

У Тимошенко пояснили, чому коли вона була прем’єром, то вимагала продажу землі
Народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко
Фото: Главком

Нардеп Івченко запевняє, що Тимошенко, і інші депутати тодішньої і сьогоднішньої «Батьківщини» щороку голосували за продовження мораторію на продаж землі

Народний депутат від «Батьківщини», заступник голови аграрного комітету Вадим Івченко в інтерв’ю «Главкому» відповів на закиди стосовно того, що за часів, коли Тимошенко займала посаду прем’єр-міністра, урядом до Верховної Ради було внесено законопроект «Про ринок земель».

«Тимошенко особисто нічого не подавала. Цей законопроект подавав уряд, який вона очолювала. Але в уряді Тимошенко були лише три міністри від «Батьківщини». Хто тоді був міністром внутрішніх справ? Юрій Луценко (Генеральний прокурор, до призначення був головою президентської фракції у парламенті. - «Главком»). Хто був міністром фінансів? Віктор Пинзеник (народний депутат від БПП. - «Главком»). Хто був міністром економіки? Богдан Данилишин (голова ради НБУ. - «Главком»). І так далі. Міністром аграрної політики за квотою спочатку комуністів, потім Литвина був Юрій Мельник. Винесення або затвердження законопроектів відбувається колегіально. Саме колегіально це питання тоді за зобов’язанням перед МВФ і було винесено на уряд, і саме уряд прийняв рішення. Але і Тимошенко, і інші депутати тодішньої і сьогоднішньої «Батьківщини» щороку голосували за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення», - заявив Івченко.

Також він прокоментував висловлювання нардепа від  БПП Олексія Мушака, який пригадав лідеру «Батьківщини» вищевказаний урядовий законопроект. «Саме тому разом з колегами реєструю слово в слово законопроект Тимошенко 2008 року... Хороша ініціатива навіть 9-річної давності має бути реалізована», - так потролив її Мушак.

«Людині, що займається цим тролингом (Мушаку. - «Главком»), або його спонсору, я б порадив розробити закон і прописати обмеження оренди землі одній юридичній особі. Ну, не може «Кернел» (агрохолдинг Андрія Веревського. - «Главком») або сам пан Веревський (який є родичем Мушака. - «Главком») мати 700 тисяч гектарів. У нас всього 42 млн гектарів. Це означає, що за схемою Веревського, лише 42 родини можуть володіти усіма земельними запасами країни. А так, це просто тролінг і перекручування минулого, оскільки Тимошенко за посадою мала подавати цей документ», - зазначив заступник голови аграрного комітету.

Окрім цього, Івченко розповів про ідею проведення референдуму проти продажу землі. Як відомо, суд заборонив ЦВК його оголошувати, оскільки за законом ініціативна група з проведення всеукраїнського референдуму утворюється на зборах, у яких бере участь не менше двох тисяч осіб, а «Батьківщина» зібрала лише 1965.

«Суд прийняв це рішення на користь якоїсь громадської організації («Міжрегіональний народний контроль». - «Главком»), яка нібито нарахувала на зборах менше двох тисяч людей. Але чому так вийшло? Вони просто порахували кількість сидячих місць в Жовтневому палаці, де все проводилось, і сказали, що людей не вистачило. Але у нас стояли люди в залі, стояли люди на вулиці. За підписами протоколів, у нас було більше 2100 людей. Та такі організації, власне, створюються моментально після того, як «Батьківщина» чи подає в суди на тарифи, чи вимагає референдум про заборону ринку землі.

Ми подали апеляцію на це рішення. У нас є підтримка, і в разі активізації питання ми будемо піднімати народ проти цього», - заявив нардеп.

На запитання, чи збирається «Батьківщина» вже на осінь виводити людей на вулиці, Івченко сказав:

«Якщо, дійсно, буде активізація по ринку землі, звичайно, будемо звертатися до людей, виходити на вулиці, очолювати протестний рух. Але мова не тільки про землю. Те саме стосуватиметься і медичної галузі, якщо її будуть нищити, і так далі».

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Вадим Івченко: Жодному аграрному олігархові чи фермеру не вигідно відкривати ринок землі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: