У Вас немає честі: Саакашвілі закликав Порошенка піти у відставку

У Вас немає честі: Саакашвілі закликав Порошенка піти у відставку
Михайло Саакашвілі

Саакашвілі прокоментував публікацію його листа, адресованого до Порошенка

Лідер «Руху нових сил« Михайло Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка із закликом добровільно скласти повноваження.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на сторінці політика у Facebook у вівторок, 19 грудня.

«Зізнайтеся собі та народу, що ви та ваші соратники не здатні та не хочете міняти Україну на краще. Ваша добровільна відставка – це майже останній шанс подолати політичну кризу, що інакше буде тільки поглиблюватися. Президент, який добровільно пішов у відставку, схиливши голову перед волею народу, може розраховувати на пом’якшення покарання і помилування. Частина Ваших відданих соратників у неформальних бесідах кажуть, що Ви давно втратили почуття реальності. Зараз вони чекають моменту, коли починати рятувати себе, багато хто шукає запасні аеродроми. Я сподіваюся, що якщо не політична мудрість, то хоча б людське почуття безпеки підкажуть Вам правильне рішення. Це рішення врятує не тільки Вас, але і дуже багатьох людей, чия доля нерозривно пов'язана з Україною», – наголосив Саакашвілі.

«Ваша головна загроза і ворог – ваша нескінченна жадібність, з якою не буде миритися народ України. Якщо ви протягнете до кінця свого президентського строку, ви зробите ще більшу кількість помилок і злочинів. Не забувайте, що вже давно не 1998 рік, коли ви прийшли в політику разом з Медведчуком і Кучмою. Тоді мало кого цікавило, звідки ви взяли свої капітали та чим конкретно ви займалися», – підкреслив екс-президент Грузії.

Також Саакашвілі прокоментував оприлюднення листа до Порошенка.

«У листі я пропонував вам разом шукати шляхи вирішення конфлікту. Але замість цього ви опублікували мою особисту записку до вас. Я не проти. У ній немає нічого такого, щоб я хотів приховати. Але цим самим ви показали, що у Вас немає честі», – додав лідер «Руху нових сил».

Раніше прес-секретар глави держави Святослав Цеголко опублікував лист Михайла Саакашвілі до президента Петра Порошенка. 

Раніше стало відомо, що Саакашвілі запропонував Порошенку зупинити марші.

Лідер «Руху нових сил» Саакашвілі заявив про готовність домовитися з Порошенком.

Пізніше Саакашвілі розповів про зміст свого листа до президента.

Увечері у неділю, 17 грудня, учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб».

Водночас Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу. 

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «Жовтневий» переворот Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: